dimecres, 13 de juny del 2012

Plataforma i Seminari Internacional sobre Desenvolupament de Tecnologia Sostenible a la UPC

La Plataforma participa amb diversos membres com a observadors en el Seminari Internacional sobre Desenvolupament de Tecnologia Sostenible a la UPC de Vilanova.
Des d'aquí, donem les gràcies a totes les persones que han fet possible aquesta simbiosi. 

 
Fotografia: Mike Alentorn

Divendres 8 de Juny,  membres de la comissió de Documentació i Arxiu van tenir l'oportunitat de participar com a oïdors en una de les sessions de treball dinamic sobre l'Ortoll. La sessió va estar dirigida pel professor Leo Jansen.
 
- Professor Leo Jansen -  

Leo Jansen és professor emèrit de la Universitat Tecnològica de Delft. Va treballar en AKZO/Nobel fins a 1972, va ser membre del parlament dels Països Baixos des de 1972 fins a 1981 i vicepresident del grup de direcció del debat energètic nacional (1981-84). Posteriorment va treballar en el Departament d'Habitatge, Planificació Espacial i Medi ambient. Des de 1993 fins a 2001 va supervisar el programa nacional de Tecnologia Sostenible per al Desenvolupament. Actualment, continua treballant activament en els àmbits del desenvolupament sostenible, la innovació, la tecnologia i l'educació superior com a conferenciant, professor i membre de comitès i organitzacions orientades al desenvolupament sostenible.

Diumenge 10 de Juny, es va fer una passejada per la zona a la qual van assistir Leo Jansen, Jordi Segalás Coral, un grup d'alumnes del seminari internacional i alguns membres de la Plataforma.

Fotografias: Mike Alentorn

Vam sortir des de la ciutadella d'Adarró, es van recórrer camps de cultiu i camins; es van visitar mulasses, l'antic jardí de l'Ortoll, el molí de l'Escardó, vem arribar fins al turó de la Seu des del qual es van albirar la Millera i la Platja Llarga. Després d'una paradeta, es va continuar el recorregut fins a l'antic camí de Sant Gervasi-Adarró, on alguns encara vem gaudir d'una estona de conversa fins a, aproximadament, les 21:30h.

Dilluns dia 11 de juny, al Molí de Mar vem participar com a observadors en la sessió de treball d'en Daniel Jover Torregrossa, que va centrar la seva dinàmica de grup en el tema de l'Ortoll que part dels estudiants del seminari han estat analitzant durant la setmana anterior.  


Daniel Jover Torregrossa és soci i co-fundador de l'Equip PROMOCIONS. Xarxa de coneixements i serveis avançats per al desenvolupament. Organització de l'economia social i solidària pionera en el camp del desenvolupament local, la creació d'ocupació i empreses, la formació i inserció professional. President de l'Associació per a la Promoció d'Iniciatives Socials i Econòmiques (APRISE). Assessor d'educació i ocupació per a diferents Institucions públiques i privades.
Va ser membre de l'Escola-Cooperativa Gregal (1979-82) i Coordinador de Formació del Servei d'Ocupació Juvenil de l'Ajuntament de Barcelona (1982-86).
En una actitud col·lectiva d'aprenentatge i diàleg permanent ha sistematitzat les seves experiències i teorizat les seves pràctiques amb l'equip Promocions. És membre del Centre d'Estudis Cristianisme i Justícia, de l'Institut Paulo Freire i de la Xarxa d'Economia Solidària. 


Entrevista a Daniel Jover al Congrés d'Educació i Sobirania Alimentària, celebrat els dies 13, 14 i 15 d'octubre 2011 a Barcelona



Links d'interès:
Institut de Sostenibilitat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada