dijous, 1 de juny del 2017

Setmana de la Natura

Informació sobre la propera activitat que han preparat pel DIUMENGE 11 DE JUNY, tot animant-nos a participar activament:

Restauració dels antics camins ramaders d’Adarró i de l’Ortoll, el Turó del Sèu i el circuit d’Adarró eliminant plantes exòtiques i afavorint la biodiversitat de l’ecosistema.


Ens agradaria molt comptar amb la vostra participació en l' activitat que hem organitzat des de la plataforma pel dia 11 de juny: "Fem camí i millorem els camins ramaders" , seleccionada al nostre municipi per la Xarxa Custòdia del Territori dins el marc de la 'Setmana de la Natura' , tot responent a l' objectiu de prendre consciència de la necessitat de conservar el medi ambient i el nostre patrimoni natural.

Adjuntem cartell per si voleu compartir i/o fer-ne difusió; es pot fer la inscripció a través d'aquest enllaç:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScGF4QTcOvZ8h_XnqS6Ucr5u1G6s0dh5V1IDyqRNNYhOtuaGg/formResponse

Programa de la jornada:

9:15h-10:00h Presentació de l’acció de voluntariat. S’introduirà en el context a les persones voluntàries reflexionant sobre la importància i necessitat de millorar la qualitat de vida dels espais periurbans naturalitzats per a la sostenibilitat del medi ambient i el benestar ciutadà.
10:00h-10:45h Reconeixement, identificació de les plantes del nostre ecosistema. Passejada  per  l’espai natural cedit en custòdia, coneixent i distingint les espècies autòctones prèviament existents i les espècies invasores que han anat sobrevivint.
10:45h-12:30h Recorregut restaurador pel circuit d’Adarró. Passejada de reconeixement i recuperació del camí ramader recuperat, netejant-lo de les espècies exòtiques i/o salvatges i tenint cura i manteniment d’aquelles que són originàries i/o nadiues d’aquest l’entorn.
12:30h-13:00h Tornada i Àgora de tancament de l’activitat. Posada en comú, reflexió individual i col·lectiva de l’experiència amb valoració de l’impacte produït en el terreny i del propi sentiment d’implicació i compromís en la millora de l’entorn natural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada